Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Zeebaars in zoutkorst

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

1 Grote zeebaars van ca 1½ kg, liefst wilde
1 citroen, in plakjes
1 limoen, in plakjes
1 grapefruit, in plakjes

1 kleine venkel, in hele dunne plakjes
1 flinke bos dille
olijfolie
citroen druppels van een halve citroen
4 eiwitten
braadslede
2 kg zeezout

Bereidingswijze

Vul de buikholte van de vis met de plakjes citroen, limoen en grapefruit. Maak van de venkel en dille takjes een salade voor erbij. Snij de venkel in zo dun mogelijke plakjes en sprenkel hier wat citroen en olijfolie overheen. Garneer dit met de venkel. Leg in een zo groot mogelijk braadslede een laag zeezout met een dikte van ongeveer 1 cm en leg de zeebaars erop. Meng de rest van het zout met de eiwitten in een grote kom. Bedek de vis hier helemaal mee en strijk de berg zout mooi glad. Zet koel weg tot gebruik. Bak de vis in de zoutkorst ca. 30 min in een op 200°C verwarmde oven. Gebruik eventueel een kernthermometer en breng de vis naar 65 graden kern. Serveer de vis uit het zout met de venkelsalade: tik met een hamer voorzichtig op de korst zodat ie breekt en veeg dan alle zout er goed af.

Bekijk al onze hoofdgerechten

Recepten Sluiten