Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Mexicaanse salade met biefstuk en chimichurrie dressing

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

500 gram Biefstuk in reepjes
2 zakjes Gemixte salade (á 125 gram)
0.5 Rode ui in ringen
1 Avocado ontpit en in dunne plakjes
1 Rode paprika in stukjes
1 potje Maïs uitgelekt ca. 150 gram
250 gram Cherrytomaatjes in 4-en
200 gram Tortillachips

Chimichurri dressing
0.5 eetlepel Mosterd
1 teentje Knoflook
0.5 bosje Koriander
0.25 bosje Platte peterselie
10 takjes Tijm
0.25 bosje Oregano
0.5 bosje Bieslook
1 Rode peper
1 Groene peper
0.5 eetlepel Zeezout/vers gemalen zwarte peper
150 ml Olijfolie

Bereidingswijze

Bak de biefstukreepjes met wat peper en zout in wat roomboter 4 minuten op hoog vuur. Hou de biefstuk daarna even apart. Verdeel de zakjes salade over 4 borden en strooi de rode ui, avocado, paprika, maïs en de cherrytomaatjes over de sla. Leg de biefstukreepjes op de bordjes en blender alle ingrediënten voor de dressing en schep een paar eetlepels op de borden. Serveer de tortillachips erbij.

Bekijk al onze hoofdgerechten

Recepten Sluiten