Vanaf 4 persoon(en)
600 gr. Lamsracks (Peper en zout uit de molen)
2 x takje tijm en rozemarijn
4 x sjalotjes
2 x teentjes knoflook (fijn gesneden)
1 eetl. suiker
1 eetl. witte wijn azijn
Zoete popcorn (voor garnering)
Olijfolie
Kalfs jus
Bak de lamsracks in zijn geheel met de olijfolie en doe er de tijm, rozemarijn, knoflook, suiker, witte wijn azijn en de sjalotjes bij. Roer dit geheel regelmatig om en houd in beweging. Als de lamsracks mooi bruin zijn aan de buitenkant worden kunnen deze met pan en al in een oven met de stand op 80 graden. Controleer met de kernthermometer tot hij een temperatuur bereikt van 65 graden. Verwarm ondertussen ¼ liter ingekookte kalfs jus en voeg daar 100 gram pure chocolade aan toe. Snijd de lamsracks en leg deze naast elkaar op een bord, doe wat van het baksel over de racks en giet er wat van de chocolade jus om heen en garneer af met de zoete popcorn. Smullen!