Vanaf 4 persoon(en)
200 gr. spaghetti (kooktijd zie verpakking)
Olijfolie
1 x ui (gesneden)
2 x teen knoflook (fijngehakt)
1 x rode peper (fijngehakt)
150 gr. Parmaham (fijne blokjes)
200 gr. zeekraal
1 dl. witte wijn
20 x cherry tomaatjes (gehalveerd)
1 x bosje bladpeterselie (fijngehakt)
Neem een grote soeppan (de grootste die je hebt) Verhit deze op hoog vuur, doe hier ruim olijfolie in. Fruit de gesneden ui tot deze glazig ziet. Strooi hier de Parmaham, rode peper en knoflook bij en roerbak 1 minuut. Doe er dan de zeekraal en de mosselen bij. Roer 2 minuten goed door op hoog vuur en blus af met witte wijn. Schep om met de tomaatjes en bladpeterselie. Serveer met de gekookte spaghetti (zie verpakking). Let op: Mosselen moeten open zijn, dan zijn ze gaar. Als deze toch dicht blijven niet eten.