Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Paling met zeekraalstamppot

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

1 grote Paling (dikke paling van een kg)
600 gr Aardappelen
70 gr. Rucola
70 gr. Zeekraal
2 eetl. Room
150 gr. Roomboter
30 gr. Azijn
¼ ml. Citroensap (sap van ¼ citroen)
Zwarte peper (veel)

Bereidingswijze

Snij de ontvelde paling in 8 stukjes, zout deze en neem een grote bakpan en een flinke klont roomboter. Bak de paling drie kwartier rustig aan helemaal krokant aan alle kanten. Kook onder tussen de aardappelen in 20 minuten gaar. Breng op smaak met wat zout en room en stamp de zeekraal en de rucola door de stamppot. Maak van 150 gram roomboter, azijn, citroen, en peper de butter en eek. Verdeel de stamppot over vier bordjes, leg hier een gebakken paling op en maak af met de butter en eek.

Bekijk al onze hoofdgerechten

Recepten Sluiten