Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Runderstoof curry met rijst

Vanaf 3 persoon(en)

Ingredienten

• 600 gram runderriblappen of magere runderlappen
• 1 courgette
• 1 aubergine
• 4 bosui steeltjes
• 50 gram roomboter
• 400 ml kokosmelk
• 1 rode curry fair trade
• Peper en zout
• Sambal
• Bloem

Bereidingswijze

1. Snijd alle groentes en runderlappen in grove stukken. 2. Kruid de runderlappen goed met peper en zout. 3. Laat de helft van de boter smelten in de braadpan, totdat het goed warm is. 4. Bak het vlees bruin op hoog vuur. 5. Haal weer uit de pan. 6. Bak dan de groentes in de rest van de boter. 7. Voeg het vlees weer toe. 8. Voeg de curry toe en meng goed door. 9. Voeg de kokosmelk toe. 10. Voeg wat sambal toe. 11. Laat nu alles 2 uur zachtjes pruttelen op heel laag vuur met de deksel er helemaal op. 12. Kook ondertussen de pandanrijst. 13. Proef en voeg anders naar smaak wat sambal en zout toe. 14. Bestrooi met wat bloem om eventueel wat dikker te maken.

Bekijk al onze hoofdgerechten

Recepten Sluiten