Vanaf 4 persoon(en)
1,5 kg. Varkenskrabbetjes
Voor de marinade:
1 eetl. Knoflook (fijngehakt)
1 eetl. Verse gember (fijngehakt)
2 eetl. Lichte sojassaus
2 eetl. Donkere sojasaus
1,2 eetl. Zwarte bonensaus
3 eetl. Hoi Sinsaus
2 eetl. Shaoxing rijstwijn of droge sherry
1 eetl. Vijfkruidenpoeder of ‘Five Spice’ woksaus
1 eetl. Sesamolie
1 theel. Zout
1 eetl. Suiker
3 eetl. Honing
Doe de varkenskrabbetjes in een braadslee (oven schaal) en giet er de marinade over. Afgedekt een nacht in de koelkast laten staan. Oven op 130 graden en de krabbetjes nog even omkeren in de marinade. Ze gaan 2 tot 2,5 uur de oven in. Halverwege overgieten met de honing. Giet op het eind het overtollige vet eraf en zet de oven op 200 graden om ze op het laatste nog even lekker bruin te braden. Heerlijk met gewokte noedels en verse groente. Als je deze Chinese krabbetjes met mes en vork aanraakt valt het vlees er al bijna af, met je handen eten heeft natuurlijk mijn voorkeur.