Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Chinese spare-ribs

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

1,5 kg. Varkenskrabbetjes



Voor de marinade:

1 eetl. Knoflook (fijngehakt)

1 eetl. Verse gember (fijngehakt)

2 eetl. Lichte sojassaus

2 eetl. Donkere sojasaus

1,2 eetl. Zwarte bonensaus

3 eetl. Hoi Sinsaus

2 eetl. Shaoxing rijstwijn of droge sherry

1 eetl. Vijfkruidenpoeder of ‘Five Spice’ woksaus

1 eetl. Sesamolie

1 theel. Zout

1 eetl. Suiker

3 eetl. Honing

Bereidingswijze

Doe de varkenskrabbetjes in een braadslee (oven schaal) en giet er de marinade over. Afgedekt een nacht in de koelkast laten staan. Oven op 130 graden en de krabbetjes nog even omkeren in de marinade. Ze gaan 2 tot 2,5 uur de oven in. Halverwege overgieten met de honing. Giet op het eind het overtollige vet eraf en zet de oven op 200 graden om ze op het laatste nog even lekker bruin te braden. Heerlijk met gewokte noedels en verse groente. Als je deze Chinese krabbetjes met mes en vork aanraakt valt het vlees er al bijna af, met je handen eten heeft natuurlijk mijn voorkeur.

Bekijk al onze hoofdgerechten

Recepten Sluiten