Vanaf 6 persoon(en)
900 gram Tuinerwten (diepvries)
2 stuks Grote aardappel (geschild en klein gesneden)
2 liter Kipbouillon
1 Prei (gesneden)
1 Grote ui (gesneden)
1 Knolselderij (in blokken)
250 gram Spekreepjes/blokjes
1 Ambachtelijke rookworst
olijfolie
peper en zout
Neem een grote soeppan en doe hier een flinke schuit olijfolie in. Bak de spekreepjes lichtbruin in ongeveer 3 minuten. Hou de spekreepje apart en laat zo veel mogelijk olie in de pan. Bak hier 2 minuten de ui en de prei in en voeg vervolgens de knolselderij en de aardappels toe en zet meteen onder met de kipbouillon. Kook de aardappels, prei en knolselderij in de kipbouillon ongeveer 20 minuten. Voeg de erwten toe en laat nog 10 minuten koken. Mix het daarna met een staafmixer tot soep. Snijd de rookworst in schuine plakjes. Verdeel rookworst en de uitgebakken spekreepjes over vier borden en schep de snertsoep hier over. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.