Vanaf 2 persoon(en)
1 x hele kipfilet
¼ ltr. Kipbouillion (van 1 tablet)
35 gr. roomboter
125 gr. spekreepjes
½ x doosje champignons (in vieren gesneden)
25 gr. bloem
200 gr. prei (gesneden in ringen)
200 gr. winterwortel ( gesneden in plakken)
250 gr. aardappel schijfjes
25 gr. roomboter
Peper en zout uit de molen
Kook heel zachtjes de kipfilet in de bouillon tot deze gaar is, haal hem er dan uit. En laat de kipfilet en de bouillon apart afkoelen. Neem een grote pan en bak de spekreepjes en de champignons gaar in de roomboter. Voeg al roerend de bloem toe (tot er een roux ontstaat)en als dit goed door gewarmd is, kun je beetje bij beetje de kipbouillion door de massa roeren tot een ragout. Voeg hier prei en de wortel aan toe en laat nog even sudderen. Verdeel dit ragout mengsel in een oven schaaltje of stenen bak en leg dakpansgewijs de aardappel schijfjes hier op. Smelt de 25 gr. roomboter en smeer deze over de schijfjes met een kwastje. Maal er nog wat peper en zout op en zet deze schaal 20 min. In een voorverwarmde oven op 200 graden.