Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Kabeljauw op de huid gebakken met gekonfijte tomaatjes (recept uit 100%NL)

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

4x 150 Gram Kabeljauw met huid
12 stuks Tomaten (zonder vel)
3 teentjes Knoflook (fijn gehakt)
1 doosje Tijm (de blaadjes)
4 eetl. Suiker
Peper en zout uit de molen
Olijfolie
Bieslook en basilicum (garnering)

Bereidingswijze

Zet de oven aan op 95 graden. We beginnen met het ontvellen van de tomaten. Breng water aan de kook en snijd een klein kruisje in de tomaten. Kook de tomaten twee minuten en leg meteen in een pan met ijskoud water. Snijd de tomaten in partjes en verdeel op een grote ovenplaat, leg er eventueel een bakpapier onder. Strooi en verdeel de knoflook, tijm, suiker en olijfolie over de tomaten. Laat deze 2,5 uur in de oven op 95 graden konfijten. Roer na ongeveer een uur alles even om. Kruid de kabeljauw met grof peper en zout en bak deze in ongeveer 5 minuten gaar op de huid. Stuur eventueel met een deksel voor de doorgaring van de kabeljauw moten. Serveer de kabeljauw met de tomaat en garneer met de bieslook en fijn gesneden basilicum.

Bekijk al onze hoofdgerechten

Recepten Sluiten