4 x roma tomaten
1 x courgette
1 x aubergine
300 gr. rundergehakt
1 x rode paprika
1 x groene paprika
1 x ui
3 x knoflookteen (fijn gehakt)
6 x takjes tijm (de blaadjes)
150 gr. geraspte kaas
225 gr. cashew noten
3 eetl. basilicum (in reepjes gesneden)
Peper en zout uit de molen
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een pan water aan de kook, snijd de tomaten kruislings in en kook deze 1 minuut zodat de schil los laat. Spoel ze onder de koude kraan, ontvel ze, snijd aan blokjes en houd even apart. Snijd de courgette en aubergine aan gelijke ronde plakken. Snijd de rode paprika, groene paprika en ui in fijne blokjes. Hak de knoflook fijn en verwarm ondertussen een grote bak pan met olijf olie. Vet een oven schaal in met wat olijfolie. Bak eerst de courgette met wat peper en zout uit de molen, verdeel deze in de ovenschaal als ze ligt gekleurd zijn. Bak vervolgens de aubergine en leg deze op de courgette. Bak het gehakt rul in zijn eigen vet met wat peper en zout en verdeel dit over de gebakken courgette en aubergine. Fruit de ui in wat olijfolie en doe al snel de rode paprika, groene paprika, knoflookteen (fijn gehakt) en de blaadjes tijm en fijn gesneden tomaten erbij. Laat dit 3 minuten stoven, breng op smaak met peper en zout uit de molen en verdeel ook over de oven schotel. Doe hier de cashew noten op en rasp de kaas er over. Zet de oven op 175 graden en bak in 25 minuten de lasagne van ratatouille mooi bruin. Garneer met de basilicum.