Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina. Sluiten x

Pasta Volgole

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

1 kg Kleine schelpjes (vongole) geschrobd (bestellen bij de visboer)
1 bosje Verse bladpeterselie
4 teentjes Knoflook
10 Kerstomaatjes
2.5 dl Witte wijn
400 gram Gedroogde spaghetti

Zeezout en zwarte peper uit de molen
Extra vierge olijfolie

Bereidingswijze

Breng een pan water aan de kook en zoek intussen de schoongemaakte schelpjes uit. Als ze niet goed dicht zitten moet je er een tikje op geven. Wanneer ze niet dichtgaan moet je ze weggooien. Zet een grote pan met deksel op hoog vuur en laat hem goed heet worden. Hak de peterseliesteeltjes in kleine stukjes en houd ze apart, de blaadjes in grove stukjes snijden. Pel en hak de knoflooktenen en snijd de tomaten in kwarten. Kook de pasta al dente met een snufje zout in de pan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schenk 4 grote scheuten olijfolie in de hete pan en doe de knoflook, peterseliesteeltjes, een flinke snuf zout en peper en de gehakte tomaten bij. Blijf steeds roeren en doe, zodra de plakjes knoflook bruin beginnen te worden, de schelpjes en de wijn bij. Leg snel, ivm het spetteren, een deksel op de pan en schud het flink door elkaar. Na 3 tot 4 minuten beginnen de schelpjes open te gaan, maar blijf nog even schudden. Haal de pan van het vuur en gooi schelpjes die nog steeds niet open zijn weg. Giet de pasta af en doe dit in de pan met schelpjes, samen met de gehakte blaadjes peterselie en een scheutje olijfolie. Hussel nog even door elkaar zodat het heerlijke sap van de schelpjes goed in de pasta wordt opgenomen. Eet smakelijk!

Bekijk al onze hoofdgerechten