Vanaf 4 persoon(en)
2 x Tamme eendenborst
2 zakjes Slamix
½ x Limoensap
20 x Kersen
zeezout
sesamolie
Voor de marinadedressing:
1 eetl. Hoisin
1 eetl. Zwartebonen
½ eetl. Honing
½ eetl. Gembersiroop
1½ eetl. Sojasaus
1 eetl. Oestersaus
Garnering:
Koriander, chilivlokken, kersen en sesamzaadjes
Maak eerst de marinade door alle ingrediënten te mengen. Houd deze even apart. Verhit ondertussen een grote pan met wat sesamolie. Snijd in het vetrandje van de eendenborst een ruitje. Wrijf de deze in met flink wat zeezout. Bak ze op het randje vet, op een niet al te hoog vuur. Dit moet lukken in ongeveer 10 minuten. Verdeel de sla op vier borden en breng op smaak met de limoensap en een paar druppels sesamolie. Snijd de eendenborst in dunne plakjes en schik dakpansgewijs op de sla. Geef de marinadedressing er apart bij bijv: in een klein Japans bakje. Garneer met de koriander, chilivlokken, kersen en sesamzaadjes.