Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten x
Stel uw eigen feest samen:Particulier Zakelijk

Team Runderkamp

De familie Runderkamp is een zeer oud Volendams geslacht. In 1884 wordt de eerste officiële slagerij door de over- overgrootvader van Niels en Sandra in Volendam geopend. Het geheim waarmee de Volendammer alles doet, zit ‘m in de passie voor mooi vlees en lekker eten zit in het DNA van de familie en staat al eeuwen in het familiewapen gegraveerd.

 

Wim Runderkamp

Als bekende slager in Volendam met een oprecht Bourgondische inslag werd Wim Runderkamp benaderd voor de programma’s ‘Vreemde kostgangers’ (EO) en ‘Het Dierenduel’ (VPRO). Zijn duidelijke visie confronteerde hem in deze programma’s met veganisten en vegetariërs. Zijn lofrede om vooral ‘van het leven te genieten’ leverde hem de winst op in het discussieprogramma ‘Het Dierenduel’ en leidde tot een ongekend aantal reacties van zowel voor- als tegenstanders. Deze lofrede is op deze pagina terug te vinden.

Ook wordt Wim regelmatig gevraagd om workshops of lezingen te houden op gebied van ‘moleculair koken’. Dit specialisme leert iedere moderne slager of voedselbereider om te gaan met de mogelijkheden van de nieuwste kooktechnieken. Culinaire duizendpoot Wim Runderkamp laat bijvoorbeeld zien hoe koks diepgevroren stikstof kunnen toepassen in de bereiding van een gerecht. Deze techniek uit de moleculaire keuken leiden tot grote voordelen in tijd en kwaliteit. “Moleculair koken is van onschatbare waarde. Niet alleen voor cateraars als Runderkamp maar met name voor de gasten die ervan genieten,” aldus Wim Runderkamp.

Verder laat Wim zich regelmatig zien en horen in de lokale media. Al vele jaren schrijft hij iedere week een vaste column op de voorpagina van de plaatselijk NIVO, waarin hij op zijn karakteristieke wijze allerlei serieuze en lichtvoetige onderwerpen ter sprake brengt. Ook is Wim een aantal malen te zien geweest in het LOVE-programma Love & Kicking waar zoon Niels de vaste kok is en vader Wim soms een handje komt helpen.

 

Niels Runderkamp

Met een afgeronde koksopleiding en een tomeloze honger naar steeds weer nieuwe gerechten verzorgt Niels Runderkamp verschillende kookcursussen en heeft hij een vaste kookrubriek in het plaatselijke weekblad NIVO. Ook was Niels bekend als columnist van 100% NL. De vele creaties van Niels vormen inmiddels een imposante lijst van gerechten. Niels heeft deze plannen gebundeld in een smaakvol kookboek, wat verkrijgbaar is in onze winkels. Op onze website staan ook diverse recepten van gerechten die hij heeft gemaakt.

In het zeer populaire Love & Kicking van de lokale zender LOVE belanden een hele rits bekende Nederlanders op de bank bij Kees Tol en Jenny Smit, de één bekend als vriend van en de ander is de zus van... Niels kookt in dit programma voor de gasten culinaire hoogstandjes waar Rudolf Van Veen jaloers op zou zijn. Behalve zijn kookkunst heeft Niels in dit programma ook regelmatig een hilarische indruk achtergelaten als acteur in enkele verrassende clips.

 

Sandra Runderkamp

Als familielid van een pur sang slagersfamilie, waarvan de culinaire bezigheden een landelijke bekendheid geniet, vindt ze het heerlijk om de klanten te laten genieten van een buffet of totale catering.

Stammend uit een echt ondernemersgeslacht heeft Sandra een commerciële, administratieve opleiding gedaan. Deze opleiding heeft ze gecombineerd met een jarenlange praktijkervaring in de voedsel en cateringorganisatie. Bij Runderkamp verzorgt zij nu de offertes, personeelsplanning en de coördinatie tussen productie, klant en afleveradres. Tevens verzorgt zij de draaiboeken voor onze cateringactiviteiten.

 

Herman Runderkamp

Geboren in de gehaktmolen boven de slagerij nam zijn vader Herman als klein jongetje al mee naar Purmerend om vee te kopen om te slachten. Hij kreeg de passie voor het vak mee van mijn vader die hem leerde hoe goed vlees er uit zag. Zo werd hij verliefd op de ambacht, het slachten en het uitbenen.

Als klein jongetje zag hij dat er een slagerij in Volendam groter was als die van zijn vader. Dus ging hij als een kleine CIA-agent op pad om daar de vuilniszakken stuk te snijden om de bon van de dagomzet er uit te vissen. Ook heeft hij over de railing gekeken om te af te kijken hoe zij het deden. Zij hadden twee hakblokken, twee snijmachines en nog veel meer. Hij dacht toen bij zichzelf, “als ik later groot ben wil ik ook twee hakblokken en drie snijmachines.” Hij wilde net zoveel koeien en varkens verkopen als deze slager!

Herman is op zijn vijftiende jaar in de slagerij belandt, de slagersschool doorlopen en heeft het vak geleerd bij verschillende slagerijen in de omgeving (Edam, Monnickendam, Amsterdam en Volendam) om vervolgens bij zijn vader in de slagerij te belanden.

Rond zijn twintigste levensjaar kreeg hij onenigheid met zijn vader over het beleid. Hij nam ontslag en is een wereldreis gaan maken.

Na een half jaar was hij in Nieuw Zeeland en werd hij opgebeld door mijn oudste broer Wim of hij terug wilde komen. Mede doordat hij de liefde van zijn leven verschrikkelijk miste is hij toen terug gekomen. Na zijn globale avontuur is hij in 1980  getrouwd en zijn passie voor het slagersvak gaan uitdragen als chef van filiaal de van Baarstraat, dit doet hij tot de dag van vandaag en is hij nog steeds lyrisch van het slagersvak.

Een droom, een doel en een missie van hem was om een eigen werkplaats neer te zetten waar ze zelf konden produceren en worsten maken. Zo heeft hij de plattegronden en de routing van de winkels en de productieruimte zoals deze nu is zelf getekend.

Vandaag de dag heb heeft Herman twee hakblokken en in hoogtijdagen vier snijmachines in zijn slagerij en draagt hij nog altijd de kwaliteit uit die hij geleerd heeft van zijn vader. Vaak denkt hij nog bij zichzelf, “wat zou mijn vader doen.. “

 

Jaap Tol

De  oorsprong van zwager Jaap Tol leidt naar de bakkersfamilie Konings, Van huis uit wist hij dat het hard werken en veel uren maken was in de voedingswaren, dus wilde hij eigenlijk verder met studeren om onderwijzer te worden. Maar als je studeert, heb je geen geld en dat brak al snel op, verklaart dat hij als tiener fulltime in de slagerij van zwager Wim Runderkamp belandde, die getrouwd is met Jaap’s oudste zus.

Van het schoonmaken van de slagerij als scholier, ging het richting de slagersvakschool. De familie Runderkamp had ook een dochter, Jolanda, het jongste meisje uit het gezin met nog drie broers. Die broers hadden een mooie zaak en daar hoorde zij toch ook bij. Vandaar dat Jaap en Jolanda samen op school terecht kwamen en het leren van het vak, dat ging heel goed samen. Samen uitbenen, samen worst maken, samen de toonbank, leren vullen… samen  huiswerk maken. Van het een kwam het ander en zo bloeide er een liefde op.

Nu zijn ze 28 jaar getrouwd en hebben samen twee dochters, waarvan er een op de slagersvakschool zit, samen met neef Cor en nicht Kathy. Zo hoopt Jaap dat het slagersvak niet uitsterft in de familie.

 

Portfolio

Catering

Om u beter van dienst te kunnen zijn, willen wij u vragen een keuze te maken.

PARTICULIER
ZAKELIJK

Klant reacties

Zeer tevreden over Runderkamp

Wij zijn zeer tevreden over Runderkamp. Voor de 2e keer hebben ze onze Kerstlunch voortreffelijk verzorgd. Goede tijdsplanning en heerlijk eten.
Onze dank daarvoor

Heel tevreden over Runderkamp!

Wij zijn heel tevreden over Runderkamp, de service, klantvriendelijkheid en het bestelde eten is uitstekend.
Komen op tijd. Personeel altijd vriendelijk en netjes.

Blog

Runderkamp @ Tribute to the Cats band AFAS LIVE

Zaterdag jl. AFAS LIVE in Amsterdam...

De zaal was van de Volendamse formatie Tribute To The Cats Band, ter ere van hun 15-jarig bestaan en zij hadden ons gevraagd voor de catering achter de schermen. Rond het middaguur konden zij genieten van een heerlijke lunch met broodjes, soep en fruit. Daarna begon het soundchecken en kregen wij al een klein voorproefje van het concert. Om dicht bij onze "roots" te blijven serveerde wij om 17.00 uur buffet IJsselmeer, waarna de spanning onder de bandleden al een beetje begon te stijgen. Wat een concert, wat een artiesten en wat een leuke ervaring om mee te maken! En terwijl een groot deel van ons personeel voor het podium stond te zingen, werden achter het podium alweer de hapjes voor de afterparty neergezet door onze toppers, die werkendeweg ook een geweldige dag hebben gehad!  

Lees meer

Video's