Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.
Recepten Sluiten

Gegrilde ossenhaas in sla

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

½ x Sap van een limoen
1 eetl. Vissaus of sojasaus
1 eetl. Sesamolie
300 gram Ossenhaas in ongeveer 12 stukjes
1 krop Sla (binnenste gedeelte)
2 theel. Geroosterd sesamzaad
½ x Rood pepertje (zaadlijsten verwijderd)

Bereidingswijze

Meng 1 eetlepel limoensap met de vissaus, sesamolie en zout en peper naar smaak en schep de stukjes biefstuk erdoor. Laat dit 30 minuten afgedekt staan. Haal 12 komvorige blaadjes los, was en droog ze en verdeel ze over een schaal. Maak de pan goed warm en bak de stukjes in 3 minuten rondom bruin en rosé van binnen. Verdeel ze over de slablaadjes en strooi de sesamzaadjes en de rode peper erover.

Tip

Als je de ossenhaas op gewoon traditionele wijze bakt probeer dan eens de helft van je roomboter te vervangen door olijfolie. Olie heeft een gezonde vetsamenstelling en kan hoger verhit worden waardoor je een lekkerder korstje aan je biefstuk krijgt én een lekkere jus.

Bekijk al onze voorgerechten