Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Stamppot met saucijsjes en herfstgroenten

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

350 gram Sperziebonen (schoon en gehalveerd)
350 gram Wortelen (schoon en schuin door drieën)
350 gram Prei (in ringen gesneden)
700 gram Aardappelen
4 stuks Saucijsjes (uit de darm)
½ liter Groentebouillon
2 eetl. Bladselderij
2 eetl. Roomboter
1 theel. Nootmuskaat

Bereidingswijze

Bak de groenten 5 minuten aan met een eetlepel roomboter in een grote braadpan. Voeg hier de aardappels aan toe en vul aan met de groentebouillon. Kook dit mengsel ongeveer nog 20 min met de deksel half op de pan. Haal ondertussen de saucijsjes uit hun velletje en bak dit rul in een pan zonder boter. Als de aardappels gaar zijn kan het meeste vocht af gegoten worden, laat nog een beetje in de pan. Doe hier nog een eetlepel roomboter bij, nootmuskaat, bladselderij, de rul gebakken saucijsjes en roer dit voorzichtig met spatel door elkaar (niet stampen!)

Bekijk al onze hoofdgerechten

Recepten Sluiten