Vanaf 4 persoon(en)
2 eetl. Olijfolie
3 x Sjalotje (fijn gesneden)
2 teen Knoflook (fijn gesneden)
8 x Gewone champignons (gesneden)
200 gr. Bospaddenstoelen (gesneden)
1 grote Wintertruffel
150 ml. Droge witte wijn
250 ml. Truffeljus
400 ml. Ongezoete slagroom
Peper en zout uit de molen
1 kg. Voorgekookte pasta
150 gr. Parmezaanse kaas
platte peterselie
Kook de pasta en spoel af met koud water en druppel er vervolgens wat olijfolie over, hou dit even apart. Neem een grote pan en verwarm hier de olijfolie in. Fruit hierin de fijn gesneden sjalotten ongeveer 2 minuten. Voeg hier de knoflook, gewone champignons, bospaddenstoelen en twee eetlepels geschaafde truffel bij. Bak nog twee minuten. Giet er dan de droge witte wijn en de truffeljus bij. Kook dit in tot minder dan de helft. Voeg dan de ongezoete slagroom erbij en kook in tot saus dikte. Breng op smaak met peper en zout uit de molen. Doe er dan de voorgekookte pasta bij en verwarm deze. Verdeel de pasta royaal over 4 borden schaaf er nog wat Parmezaanse kaas over. Garneer af met de platte peterselie en strooi de dun gesneden truffel erover. Serveer er een heerlijke biefstuk bij, eventueel gebakken in de truffelboter.