Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Wokschotel

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

400 gr. Biefstuk (aan reepjes met peper en zout)

Olie om in te bakken (liefst sesamolie, argide of wokolie)



1 cm. Gember (fijn gesneden

1 x teentje knoflook geneden

150 gr. Courgette (aan reepjes gesneden)

1 x handje vol shi-take (of champignons)

½ x ui (reepjes)

¼ x prei (geneden)

½ x rode paprika



150 gr. Oestersaus

150 gr. Terejaki saus (wok essentiels)

1 x lente uitje

Bereidingswijze

Snijd eerst de biefstuk aan kleine reepjes, daarna de ui, prei, courgette, shi-take en paprika. Als alles fijn en aan reepjes gesneden klaar ligt kan de wok op het gas met hoog vuur. Verwarm de olie en als die heet genoeg is kan de biefstuk er in. Dan kunnen al vrij snel de uien er ook bij. Doe weer iets later de courgette en de rest van de kruiden er bij en bak dit 2 min. mee. Dan kan de prei en paprika er bij en mag na 1 min. de oestersaus en de terejaki saus er bij, als dit begint te koken moet meteen het gas uit en kunt u het eventueel nog garneren met een fijn gesneden lente uitje. Eet dit met een lekkere pasta bijv: bami, nasie en een paar chippies bali kroepoek.

Bekijk al onze hoofdgerechten

Recepten Sluiten