Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Tiroler Gröstl

Vanaf 2 persoon(en)

Ingredienten

500 gr. Aardappels
½ ltr. Kipbouillon
2 eetl. Roomboter
125 gr. Spekjes
½ x ui
½ x rookworst (Runderkamp)
100 gr. eigen cornedbeef (Runderkamp)
1 eetl. Majoraan
2 eetl. Bieslook (fijngesneden)
2 eetl. Peterselie (fijngesneden)
peper en zout naar smaak

2 x gebakken spiegel eieren

Bereidingswijze

Kook de aardappels in de bouillon en giet na 15 minuten af, laat even afkoelen en snijd deze in halve maantjes. Bak de aardappeltjes in de roomboter en doe er snel de ui, spekjes en aan blokjes gesneden rookworst bij. Na 8 minuten bakken kan de aan blokjes gesneden cornedbeef, majoraan, bieslook en peper en zout naar smaak bij. Let wel op, het zal best zout zijn door de spekjes en worst. Bak de eieren in een andere pan. Verdeel de gebakken aardappels over 2 bordjes, leg er de eieren op en garneer met de peterselie.

Bekijk al onze hoofdgerechten

Recepten Sluiten