Vanaf 4 persoon(en)
500 gr. Frutti di Mare (een mengsel van garnalen, mosselen, inktvis en kokkels)
175 gr. chorizo
225 gr. hamlapjes
2 x ui (groot)
6 tenen knoflook
2 x paprika (groen en rood)
2 x doosje cherry tomaatjes
1 x klein blikje tomatenpuree
750 ml. tomaten blokjes
100 ml. witte wijn
1 eetl. citroensap
2 eetl. tabasco
1 eetl. bieslook
3 x laurierblaadjes
3 eetl. koriander
Olijfolie
Zwarte peper
Zout
Schijfjes citroen
Doe een scheut olijfolie in een pan. Snij de chorizo en de hamlapjes in fijne blokjes en braad deze op hoog vuur aan. Draai dan het vuur lager en fruit de gesneden ui in de pan. Voeg de fijngehakte knoflook en stukjes paprika toe. Laat dit alles even meebakken. Voeg dan de cherry tomaatjes toe, de tomatenpuree, blik tomaten blokjes, de wijn, het citroensap en breng dit mengsel op smaak met zout en peper. Laat alles op hoog vuur even 2 minuten koken. Voeg de Frutti di Mare toe en laat deze nog twee minuten meekoken. Garneer dit Portugese vispotje tot slot met de koriander en citroenschijfjes.