Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina. Sluiten x

Cataplana

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

500 gr. Frutti di Mare (een mengsel van garnalen, mosselen, inktvis en kokkels)

175 gr. chorizo

225 gr. hamlapjes

2 x ui (groot)

6 tenen knoflook

2 x paprika (groen en rood)

2 x doosje cherry tomaatjes

1 x klein blikje tomatenpuree

750 ml. tomaten blokjes

100 ml. witte wijn

1 eetl. citroensap

2 eetl. tabasco

1 eetl. bieslook

3 x laurierblaadjes

3 eetl. koriander

Olijfolie

Zwarte peper

Zout

Schijfjes citroen

Bereidingswijze

Doe een scheut olijfolie in een pan. Snij de chorizo en de hamlapjes in fijne blokjes en braad deze op hoog vuur aan. Draai dan het vuur lager en fruit de gesneden ui in de pan. Voeg de fijngehakte knoflook en stukjes paprika toe. Laat dit alles even meebakken. Voeg dan de cherry tomaatjes toe, de tomatenpuree, blik tomaten blokjes, de wijn, het citroensap en breng dit mengsel op smaak met zout en peper. Laat alles op hoog vuur even 2 minuten koken. Voeg de Frutti di Mare toe en laat deze nog twee minuten meekoken. Garneer dit Portugese vispotje tot slot met de koriander en citroenschijfjes.

Bekijk al onze hoofdgerechten