Vanaf 4 persoon(en)
2 eetl. Tomatenpuree
850 ml. Tomatensaus/Salsasaus
100 gr. Roomboter
100 gr. Bloem
4 x Courgettes (zo dun mogelijk gesneden)
3 x Aubergines (zo dun mogelijk gesneden)
12 x Verse lasagnevellen
12 x Trostomaat
12 x Plakje Parmaham
Parmezaanse kaas
Cherrytomaatjes
Basilicum
Olijfolie
Peper en zout
Neem een ruime pan, ontzuur daar 2 eetlepels tomatenpuree in door deze te verwarmen. Doe daar roomboter bij en al vrij snel de bloem. Maak daar een roux van en verwarm deze goed door, zonder te verkleuren. Voeg daar beetje bij beetje tomatensaus bij. Dit is de Bechamelsaus. Bedek hier de bodem van een grote ovenschaal mee. Snijd de courgettes en de aubergine in zo dun mogelijke plakken en bak deze om en om in de olijfolie met wat peper en zout en hou het even apart. Snij de trostomaten in zo dun mogelijke plakjes. Begin lagen op te bouwen van courgette opgevolgd door tomaat, lasagnevellen, aubergine en parmaham over de bechamelsaus. Herhaal dit totdat alle ingrediënten op zijn. Top het af met gerapte Parmezaanse kaas. Gratineer dit in een voorverwarmde oven op 175 graden. Garneer af met eventueel wat cherrytomaatjes en basilicum.