Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Stoofpeertjes

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

1 kg Gieser Wildeman stoofperen
0.5 fles Port
0.5 fles Rode wijn
150 gram Suiker
1 Sinaasappel uitgeperst en de schil raspen
½ Citroen uitgeperst en de schil raspen
1 theelepel Kaneel
¼ theelepel Kruidnagel
¼ theelepel Nootmuskaat
¼ theelepel Gemberpoeder
½ theelepel Zwarte peper vers gemalen
1.5 liter 7-up

Bereidingswijze

Schil de peertjes, snij ze in 4-en en was ze af. Doe alle ingrediënten in de pan en laat dit 2,5 uur stoven. Haal vervolgens de peertjes eruit en kook de sap terug tot 1/3. Daarna kunnen de peertjes er weer in en kun je deze als groente met aardappels en een lekker stuk vlees eten. Je kunt ze ook afkoelen in de ijskast en met een bolletje ijs als dessert eten. En de dag erna zijn ze nog lekkerder!

Recepten Sluiten