Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten x
Stel uw eigen feest samen:Particulier Zakelijk

Dit is het verhaal over familie Runderkamp

De familie Runderkamp is een zeer oud Volendams geslacht. In 1884 wordt de eerste officiële slagerij door de over- overgrootvader van Niels en Sandra in Volendam geopend. Er is niet heel veel bekend over het geheim achter de vele talenten die uit Volendam zijn voortgekomen. Natuurlijk, de Volendamse samenleving is heel hecht. Het zijn van oudsher harde, nee snoei harde werkers. En ja, Volendammers zijn doorzetters. Maar het echte geheim zit hem in de Volendamse passie. Of het nu om muzikanten, aannemers of sporters gaat, men zegt dat het ware geheim in de passie zit waarmee Volendammers doen wat ze doen. Zo ook de familie Runderkamp, de passie voor mooi vlees en lekker eten zit in het DNA van de familie en staat al eeuwen in het familie wapen gegraveerd.

Slagerij Runderkamp Reguliersbreestraat Amsterdam

We maken een sprong in de tijd. Ongeveer een eeuw later neemt Wim Runderkamp, achterkleinzoon van de oprichter van de eerste slagerij in Volendam, een moeilijke, maar moedige beslissing. Een van slagerijen zal zijn deuren sluiten. Slagerij Runderkamp aan de Reguliersbreestraat in Amsterdam heeft de klappen van de eindeloos opengebroken straat, niet overleefd. In Volendam is het traditie dat de hele familie – waar mogelijk – meewerkt in de zaak. Zo werkten de zoon Niels en dochter Sandra beiden op dat moment in het Amsterdamse filiaal. Tijdens het uitruimen van de inventaris en het in busjes laden van de inboedel van het filiaal aan de Reguliersbreestraat, wordt het zoon Niels – dan net 27 - te veel. Zo’n mooie zaak naar de haaien. Hij breekt…

Cateringbedrijf De Buffetkoning

Om vervolgens samen met zijn zus Sandra vastberaden te besluiten het bijltje er niet bij neer te leggen en zich niet klein te laten krijgen. Ze beginnen een cateringbedrijf; want de passie voor mooi vlees en lekker eten kent geen grenzen.

Ze starten op 3 april 2005 De Buffetkoning. Ook de ondernemingspassie kent geen grenzen. En dus breidt de familie begin 21e eeuw het bedrijf langzaam maar zeer zeker uit. Met een Kookstudio om de passie voor eten te delen. Een restaurant in het stadion van FC Volendam, een authentieke worstmakerij was er al, en natuurlijk de twee prachtige Keurslagerijen die worden gerund door Jaap en Herman in Volendam.

Online bestellen en back to the roots

De jongste generatie maakt tevens gebruik van de grote kansen die het internet biedt. Een online BBQ winkel wordt uit de grond gestampt. Ook aan een webshop voor de slagerij wordt gewerkt. Vandaag de dag is de onderneming van de familie Runderkamp zich aan het voorbereiden op de volgende stap: professionalisering en verdere groei.

Onderdeel van de professionalisering is merkbeleid. De onderlinge bedrijven hebben nu ‘autonoom’ weinig profijt van synergie. Simpelweg omdat er qua merknaam geen verband bestaat tussen de slagerijen de Buffetkoning. Er wordt dan ook besloten de naamgeving te veranderen. Daarvoor is voor een paraplu merkstrategie gekozen. Het Hoofdmerk is: RUNDERKAMP En daaronder vallen de verschillende onderdelen: slagerijen, catering, kookstudio, restaurant, worstmakerij, online bbq en wat in de toekomst verder ontwikkeld zal worden.

Portfolio

Catering

Om u beter van dienst te kunnen zijn, willen wij u vragen een keuze te maken.

PARTICULIER
ZAKELIJK

Klant reacties

Geen op- of aanmerkingen te bedenken!

Ik kan geen op- of aanmerking bedenken!
Het contact was heel prettig en alles kon heel flexibel geregeld worden.
De bestelling werd keurig op tijd in Purmerend geleverd.
De kwaliteit van het vlees, de sauzen, salades ed waren uitstekend.
We hebben er van genoten!
Dus onze complimenten voor uw bedrijf!

Super geregeld, totale ontzorging!

Eten van zeer hoge kwaliteit en de bediening is top!
Alles super geregeld, totale ontzorging.

Blog

Runderkamp @ Tribute to the Cats band AFAS LIVE

Zaterdag jl. AFAS LIVE in Amsterdam...

De zaal was van de Volendamse formatie Tribute To The Cats Band, ter ere van hun 15-jarig bestaan en zij hadden ons gevraagd voor de catering achter de schermen. Rond het middaguur konden zij genieten van een heerlijke lunch met broodjes, soep en fruit. Daarna begon het soundchecken en kregen wij al een klein voorproefje van het concert. Om dicht bij onze "roots" te blijven serveerde wij om 17.00 uur buffet IJsselmeer, waarna de spanning onder de bandleden al een beetje begon te stijgen. Wat een concert, wat een artiesten en wat een leuke ervaring om mee te maken! En terwijl een groot deel van ons personeel voor het podium stond te zingen, werden achter het podium alweer de hapjes voor de afterparty neergezet door onze toppers, die werkendeweg ook een geweldige dag hebben gehad!  

Lees meer

Video's