Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Over Runderkamp

Runderkamp: Volendamse passie voor lekker eten

De familie Runderkamp is een zeer oud Volendams slagersgeslacht. Al in 1884 wordt de eerste officiële slagerij in Volendam geopend door de overgrootvader van Wim Runderkamp. Al meer dan 140 jaar staat de naam Runderkamp synoniem met passie voor mooi vlees en lekker eten. Met slagerijen in Volendam, de catering- en barbecuetakken en een eigen worstmakerij biedt Runderkamp zijn klanten op allerlei manieren de mogelijkheid om te genieten van lekker eten en gezellig samenzijn.

Het familieverhaal

Zoals het in zoveel familiebedrijven in het verleden werd ook in de familie Runderkamp het familieambacht overgedragen op de volgende generaties. Het slagersvak wordt met de paplepel ingegoten en de hele familie draagt door de jaren heen zijn steentje bij in de slagerij van Runderkamp. In 2005 volgt een bijzondere stap; Sandra en Niels - de kinderen van Wim - starten, naast de inmiddels 2 slagerijen in Volendam, een cateringbedrijf.

Runderkamp Catering

Onder de naam "De Buffetkoning" veroveren zij met hun ondernemerszin en passie voor mooi vlees en lekker eten de cateringmarkt in Noord-Holland. Een buffet van De Buffetkoning maakt een feest compleet en door de continu hoge kwaliteit bouwt de Buffetkoning een grote schare vaste klanten op. De dienstverlening wordt steeds verder uitgebreid. Lunchbuffetten, hapjescatering en barbecues bij Runderkamp worden van A tot Z verzorgd en dat maakt dat de klanten blijven terugkomen.

Eén naam: Runderkamp

Maar ook op andere vlakken breidt Runderkamp verder uit. Een eigen worstmakerij zorgt, naast de belevering van de slagerijen in Volendam, ervoor dat de authentiek bereide streekproducten van Runderkamp geleverd worden aan groothandels en supermarkten in het hele land.

In het vernieuwde FC Volendam stadion wordt bovendien de Runderkamp Lounge geopend; een eigen restaurant waar gasten tijdens de thuiswedstrijden van FC Volendam kunnen genieten van heerlijke menu’s uit de keuken van Runderkamp zelf.

Om al die verschillende takken volledig tot hun recht te laten komen besloot de familie in 2014 om alle verschillende onderdelen weer onder één merknaam samen te brengen: Runderkamp. De naam waar het in 1884 allemaal mee begon en die al meer dan 140 jaar staat voor Volendamse passie voor lekker eten.

Inmiddels

Is er een hoop veranderd. De slagerijen in de Van Baarstraat en in Winkelcentrum de Stient zijn verbouwd tot een eigentijdse self-service slagerij. Ondernemer pur sang Wim Runderkamp liet de winkel in de Van Baarstraat verbouwen tot een zogenaamde "eetwinkel", waarbij de klant zelf producten kan kiezen en pakken. Ook werd het assortiment uitgebreid met kant  en klare maaltijden, soepen  en de zogenaamde "Hippe Hoek".    Na het succes van deze formule werd de winkel in De Stient in 2021 op dezelfde wijze verbouwd en ingericht.

In 2021 kwam er een wisseling van de wacht. Niels verliet het familiebedrijf, Cor nam de winkel in de Van Baarstraat over en Beppie de winkel in De Stient. Beide echte Runderkampers in hart en nieren en samen met Sandra een frisse jonge wind aan het bewind! 

De Runderkamplounge in het stadion van FC Volendam is omgedoopt tot het DAIWA House, waar Robbert en zijn team elke thuiswedstrijd de sterren van de hemel kookt. 

En samen zijn we met zijn allen nog steeds steeds bezeten van lekker eten. Een écht familiebedrijf waar we erg trots op zijn.