Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Frittata van courgette

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

1 x Ui (gesnipperd)
2 x Courgettes in plakken
Olijfolie
Peper en zout
8 x Eieren
200 ml Room (Kwark of ricotta kan ook)
4 eetl. Pesto
8 x Zongedroogde tomaten
8 x plak Parmaham, dun gesneden
200 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
1 eetl. Oregano

Bereidingswijze

Snij de courgette in dunne plakjes. Bak deze met wat olijfolie, ui, peper en zout in 2 minuten beetgaar. Meng de eieren, room, pesto, zongedroogde tomaten, parmaham, oregano en de helft van de Parmezaanse kaas. Leg de gebakken courgette in een glazen ovenschaal en giet het eimengsel hier over heen. Strooi tot slot de overgebleven Parmezaanse kaas erover heen en zet het 20 minuten in de oven op 175 graden.

Bekijk al onze hoofdgerechten

Recepten Sluiten