Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina. Sluiten x

Rechtop in 't pannetje

Ingredienten

4 pond aal (nat)

1 eetl. zout

½ eetl. peper

3 eetl. roomboter

Azijn

Bereidingswijze

Maak de aaltjes schoon onder koud stromend water Snijd de natte aaltjes in stukjes van ongeveer 3 cm. (staartjes geef je aan de poes). Zet ze recht op naast elkaar in het pannetje, houd het pannetje een beetje schuin door er iets onder te zetten. Bestrooi het met 1 eetlepel zout, en een beetje peper. Laat het dan ongeveer 20 min. zachtjes stoven. Aanvankelijk van het losgelaten vocht, iets boter in de pan. Laat de paling dan 10 tot 15 minuten op hoge stand bakken (zonder deksel), zodat er een krokant korstje aan de onderkant ontstaat. Op het laatst voeg je een klein beetje azijn (vocht) toe, zodat de paling los laat van de pan.

Bekijk al onze hoofdgerechten