Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Stoofpotje van eend

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

750 gr. eend

125 gr. gerookte spek

500 gr. kastanje paddenstoelen

300 gr. ui (in reepjes)

25 gr. bloem

125 gr. ontbijtkoek

1 x grote trostomaat (in partjes)

3 x laurierblaadjes

4 x kruidnagel

½ ltr. witte wijn

1 ltr. kipbouillon

Olijfolie

Bereidingswijze

Snijd de eend aan grove stukken. Haal de stukken eend door de bloem Bak deze in een grote pan met olijfolie en de gerookte spek, ui en de paddenstoelen mooi bruin. Zet het geheel onder met de witte wijn en de kipbouillon. Voeg de ontbijtkoek, trostomaat, laurierblaadjes en kruidnagel toe en laat het 2 ½ uur zachtjes koken. Serveer met warm afgebakken stokbrood.

Bekijk al onze hoofdgerechten

Recepten Sluiten