Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Stoofschotel van verse groentes

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

4 eetl. Olijfolie
1,5 x Ui (grof gesneden)
1 x Flespompoen (zonder schil en in stukken zonder zaden)
2 x Rode paprika’s (gesneden in repen)
125 gram Kastanje champignon (in vieren gesneden)
1 x Courgette (in blokken gesneden)
2 x Teentje Knoflook (fijn gesneden)
75 gram Tomaten puree
1 theel. Oregano
1 theel. Paprika poeder
1/2 theel. Chilipoeder
250 ml. Kippenbouillon
100 ml. Crème fraiche
4 eetl. Parmezaanse kaas geraspt
2 x Bosui (fijn gesneden)
Peper en zout uit de molen

Bereidingswijze

Verwarm een grote pan en giet hier een flinke scheut olijfolie in. Bak op hoog vuur de ui, pompoen, paprika, champignon en courgette aan. Voeg na 5 minuten de knoflook toe en roer nog even goed om en om. Doe de tomatenpuree erbij en zet het gas even lager. Zet onder met de kippenbouillon en laat 20 minuten rustig sudderen. Breng op smaak met de oregano, paprikapoeder, chili poeder, peper en zout. Schep vier borden vol met deze stoofschotel en maak af met een lepel crème fraiche, Parmezaanse kaas en fijn gesneden bosui.

Tip

Uiteraard kan hier een stukje kalfsvlees bij geserveerd worden of een heerlijk hamlapje.

Bekijk al onze hoofdgerechten

Recepten Sluiten