Vanaf 4 persoon(en)
4 eetl. Olijfolie
1,5 x Ui (grof gesneden)
1 x Flespompoen (zonder schil en in stukken zonder zaden)
2 x Rode paprika’s (gesneden in repen)
125 gram Kastanje champignon (in vieren gesneden)
1 x Courgette (in blokken gesneden)
2 x Teentje Knoflook (fijn gesneden)
75 gram Tomaten puree
1 theel. Oregano
1 theel. Paprika poeder
1/2 theel. Chilipoeder
250 ml. Kippenbouillon
100 ml. Crème fraiche
4 eetl. Parmezaanse kaas geraspt
2 x Bosui (fijn gesneden)
Peper en zout uit de molen
Verwarm een grote pan en giet hier een flinke scheut olijfolie in. Bak op hoog vuur de ui, pompoen, paprika, champignon en courgette aan. Voeg na 5 minuten de knoflook toe en roer nog even goed om en om. Doe de tomatenpuree erbij en zet het gas even lager. Zet onder met de kippenbouillon en laat 20 minuten rustig sudderen. Breng op smaak met de oregano, paprikapoeder, chili poeder, peper en zout. Schep vier borden vol met deze stoofschotel en maak af met een lepel crème fraiche, Parmezaanse kaas en fijn gesneden bosui.
Uiteraard kan hier een stukje kalfsvlees bij geserveerd worden of een heerlijk hamlapje.