Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Herfststoofpotje van runderlappen met pandanrijst

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

• 1 kg runderlappen
• 3 uien
• 4 winterpenen
• 3 teentjes knoflook
• 1 blikje bier
• 75 ml ketjap
• Sambal (naar smaak)
• Kerriepoeder (ruim 2 eetlepels)
• Peper en zout
• 70 gram roomboter
• 500 gram pandanrijst (ongekookt)
• Bloem

Bereidingswijze

1. Snijd alle groentes en runderlappen in grove stukken. 2. Kruid de lappen goed met peper en zout. 3. Laat de boter smelten in de braadpan, totdat het goed warm is. 4. Bak de runderlappen bruin op hoog vuur. 5. Haal weer uit de pan. 6. Bak dan de groentes in wat boter. 7. Bestrooi de groentes met de kerriepoeder, bloem, sambal, en ketjap. 8. Roer dit goed door elkaar een voeg dat het vlees weer toe. 9. Voeg het hele blikje bier toe. 10. Je zou nog iets water erbij kunnen toevoegen, maar het vlees hoeft niet helemaal onder te liggen. 11. Laat alles nu 3 uur zachtjes pruttelen op heel laag vuur met de deksel er helemaal op. 12. Kook ondertussen de pandanrijst. 13. Proef en voeg anders naar smaak nog wat sambal of zout toe. 14. Bestrooi met wat bloem om het eventueel wat dikker te maken.

Bekijk al onze hoofdgerechten

Recepten Sluiten