Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Kalfsribeye á la Jolanda Keur

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

Kalfsribeye (vanaf 500 gram)
Zout en grove peper
Heel pakje roomboter

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 80 graden. Kruid de kalfsribeye ruim met zout en een grove peperkorrel. Leg deze vervolgens in de oven en steek een kernthermometer in het dikste gedeelte van het vlees. Bij een temperatuur van 55 graden wordt hij mooi roze gebakken, dit duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Als de gasten er zijn, bak je het stukje even kort op hoog vuur rondom bruin in de boter. Snij het daarna aan mooie lapjes en serveer eventueel met krieltjes, rosevalaardappels en groenten (allemaal te koop in onze winkel) .

Tip

Serveer eventueel met een saus of laat er een beetje kruidenboter overheen smelten.

Bekijk al onze hoofdgerechten

Recepten Sluiten