Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Tomahawk steak met chimichurrie

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

1 kg Tomahawk (Rijn, Maas, IJsselrund-Belgische blauwe)
Roomboter
Dalmation rub

Chimichurrie:
1/4 bosje Koriander
¼ Platte peterselie
1/4 Kervel
1 teentje Knoflook
1/4 Rode peper
1/4 Groene peper
1 eetl. Dalmation rub
Olijfolie

Bereidingswijze

Kruid het stuk vlees van te voren met de Dalmation rub (grof peper en zout) Verwarm een grote pan op het vuur. Doe hier een flinke klont roomboter in en leg meteen de Tomahawk erbij en bak deze in 10 minuten mooi bruin. Leg even in de oven op een temperatuur van rond de 100 graden en breng naar een kerntemperatuur van 55 graden. Maak ondertussen de chimichurrie. Snij en hak alles zo fijn mogelijk, giet hier ongeveer 300 ml olijfolie bij en breng op smaak met wat van de Dalmation rub. Neem het vlees uit de oven en snij het in dunne plakjes. Kruid eventueel nog naar smaak. Serveer met verse stokbrood en de chimichurrie saus.

Bekijk al onze hoofdgerechten

Recepten Sluiten