Vanaf 4 persoon(en)
• 700 gram kipbraadlapjes
• 300 gram pandanrijst
• 400 gram kastanje champignons (grof gesneden)
• 1 teentje knoflook fijn gesneden
• 1 flinke eetlepel bloem
• 250 ml kip of groentebouillon
• 250 ml kookroom of slagroom
• Roomboter
• Paar takjes peterselie fijn gesneden
1. Kook de pandanrijst 10 minuten, laat dit rusten met de deksel op de pan. 2. Kruid de kip braadlapjes met peper en zout. 3. Bak de kip braadlapjes in roomboter gaar in een wok 4. Schep uit de wok en houd het warm. 5. Voeg weer roomboter in de wokpan en bak hier de knoflook en champignons in. 6. Strooi de bloem eroverheen en bak dit zo'n 2 minuten mee. 7. Voeg de bouillon en de room toe en breng roerend aan de kook. 8. Roer dan de kip braadlapjes en peterselie erdoorheen. 9. Laat alles nog even pruttelen. 10. Serveer de saus over de rijst.