Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Kipbraadlapjes in champignonroomsaus

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

• 700 gram kipbraadlapjes
• 300 gram pandanrijst
• 400 gram kastanje champignons (grof gesneden)
• 1 teentje knoflook fijn gesneden
• 1 flinke eetlepel bloem
• 250 ml kip of groentebouillon
• 250 ml kookroom of slagroom
• Roomboter
• Paar takjes peterselie fijn gesneden

Bereidingswijze

1. Kook de pandanrijst 10 minuten, laat dit rusten met de deksel op de pan. 2. Kruid de kip braadlapjes met peper en zout. 3. Bak de kip braadlapjes in roomboter gaar in een wok 4. Schep uit de wok en houd het warm. 5. Voeg weer roomboter in de wokpan en bak hier de knoflook en champignons in. 6. Strooi de bloem eroverheen en bak dit zo'n 2 minuten mee. 7. Voeg de bouillon en de room toe en breng roerend aan de kook. 8. Roer dan de kip braadlapjes en peterselie erdoorheen. 9. Laat alles nog even pruttelen. 10. Serveer de saus over de rijst.

Bekijk al onze hoofdgerechten

Recepten Sluiten