Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Zeeduivel met Oosterse saus

Vanaf 2 persoon(en)

Ingredienten

200 gram Zeeduivel (2 x100 gr.)
4 plakken Gerookt (ontbijt) spek
2 eetl. Bloem
1 eetl. Kerrie poeder
2 eetl. Roomboter
4 eetl. Oosterse saus (2 delen oester en 2 delen soja)
4 eetl. Zeekraal
1 x Sjalotje ( in reepjes gesneden)
1 teentje Knoflook (fijn gehakt)
1 doosje Purper shiso (Koppert cress)

Bereidingswijze

Wikkel de gerookte plakjes plakjes om de zeeduivel. Meng de bloem met de kerrie en druk voor het bakken de vis aan beide kanten in dit mengsel. Verwarm een bakpan met anti-aanbaklaag en doe hier de boter en tegelijk de twee stukken vis in. Bak deze voorzichtig onder voortdurend ronddraaien met een knijptang. Snijd ondertussen de sjalot in reepjes en hak de knoflook fijn. Doe nu de reepjes sjalot ook in de pan en laat twee minuten mee bakken. Neem nu twee borden en verdeel daar de oosterse saus over. Leg hierop de gebakken stukken vis. Bak de knoflook en zeekraal nog even een minuut mee en verdeel met je knijptang netjes over de vis. Garneer met het purper shiso plantje.

Bekijk al onze hoofdgerechten

Recepten Sluiten