Vanaf 4 persoon(en)
24 x canneloni (250 gr. gedroogd)
Olijfolie om in te bakken
600 gr. kalfsgehakt
100 gr. bacon (fijn geneden)
2 x teen knoflook (gehakt)
1 x ui (blokjes)
1 x courgette (reepjes)
2 x winterwortel (geraspt)
4 x tomaten (partjes)
350 ml tomaten blokjes (uit blik)
1 x bouillon blokje
1 eetl. ketjap
1 eetl. oregano
1 eetl. suiker
Peper en zout uit de molen
½ ltr. Kookroom
250 ml. witte wijn
200 gr. pesto
Basilicum voor garnering
Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een grote pan en bak hier het gehakt rul in met wat olijfolie. Voeg na twee minuten bakken bacon, knoflook en ui toe. Na weer 2 minuten courgette, en wortel. Doe hier al snel achter aan de tomaten partjes, tomaten blokjes uit blik, bouillon blokje, ketjap, oregano, suiker en breng eventueel nog op smaak met peper en zout uit de molen. Vul hier de cannolie’s mee en leg deze in een ovenschaal. Als je nog wat van het gehakt mengsel over hebt, leg dit dan over de cannolie’s. Neem een grote maatbeker en meng hier de kookroom, witte wijn en pesto in. Vul hier de ovenschaal mee tot de cannolie’s net onder staan. Zet 40 minuten in de oven op 200 graden. Garneer met wat verse basilicum.
Serveer eventueel met wat vers gebakken ciabatta broodjes.