Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Cannelloni

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

24 x canneloni (250 gr. gedroogd)

Olijfolie om in te bakken

600 gr. kalfsgehakt

100 gr. bacon (fijn geneden)

2 x teen knoflook (gehakt)

1 x ui (blokjes)

1 x courgette (reepjes)

2 x winterwortel (geraspt)

4 x tomaten (partjes)

350 ml tomaten blokjes (uit blik)

1 x bouillon blokje

1 eetl. ketjap

1 eetl. oregano

1 eetl. suiker

Peper en zout uit de molen

½ ltr. Kookroom

250 ml. witte wijn

200 gr. pesto

Basilicum voor garnering

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een grote pan en bak hier het gehakt rul in met wat olijfolie. Voeg na twee minuten bakken bacon, knoflook en ui toe. Na weer 2 minuten courgette, en wortel. Doe hier al snel achter aan de tomaten partjes, tomaten blokjes uit blik, bouillon blokje, ketjap, oregano, suiker en breng eventueel nog op smaak met peper en zout uit de molen. Vul hier de cannolie’s mee en leg deze in een ovenschaal. Als je nog wat van het gehakt mengsel over hebt, leg dit dan over de cannolie’s. Neem een grote maatbeker en meng hier de kookroom, witte wijn en pesto in. Vul hier de ovenschaal mee tot de cannolie’s net onder staan. Zet 40 minuten in de oven op 200 graden. Garneer met wat verse basilicum.

Tip

Serveer eventueel met wat vers gebakken ciabatta broodjes.

Bekijk al onze hoofdgerechten

Recepten Sluiten