Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.
Recepten Sluiten

Heldere Stroganoffsaus

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

1 x Sjalot
½ x Groene paprika
½ x Gele paprika
½ x Rode paprika
50 gr. Cantharellen (kleintjes)
1 teen Knoflook
100 ml Wodka
½ tl Paprika poeder
½ ltr. Runderbouillon
olijfolie en peper en zout uit de molen

Bereidingswijze

Snijd de sjalot en paprika aan gelijke blokjes en hak de knoflook fijn. Borstel de cantharellen schoon. Neem een grote bakpan en doe hier wat olijfolie in. Fruit hier de sjalot blokjes ca. twee minuten in. Doe de blokjes paprika erbij en roer nog even door. Doe er dan de cantharellen bij en blus dit af met de wodka. Laat de alcohol even verdampen. Voeg de theelepel paprika poeder er aan toe. Zet onder met de runderbouillon en reduceer (inkoken) tot saus dikte. Let er wel op dat deze saus niet te zout wordt door de runderbouillon. Gebruik daarom het liefst een eigengemaakte runderbouillon. Breng op smaak met peper en zout en serveer met een heerlijke grote biefstuk , bosuitje en gebakken aardappels.