Vanaf 4 persoon(en)
500 gram Biefstuk
2 eetl. Sojasaus
1 eetl. Aardappelmeel
3 eetl. Plantaardige olie
De saus:
3 eetl. Arachideolie
2 eetl. Sojasaus
1 eetl. Maizena
3 eetl. Rijstwijn
3 eetl. Oestersaus
2 cm Gember (fijn gehakt)
2 stuks Lente uitje (fijn gehakt)
5 stuks Rode chilipepers (in dunne reepjes)
Snijd de biefstuk in dunne reepjes, meng voor de marinade 2 eetl. sojasaus, aardappelmeel en 3 eetl. plantaardige olie. Doe hier de biefstuk reepjes bij en roer het door elkaar, laat dit ongeveer 15 min. staan. Meng voor de saus de arachideolie, de sojasaus, maïzena, rijstwijn, oestersaus en 3 eetl. water in een schaal. Zet de schaal apart. Verhit de resterende plantaardige olie (5 dl) in een wok en bak de biefstuk 1 minuut. Haal de biefstuk even uit de wok, houd hem onder tussen warm. Giet alles af, maar houd ongeveer 75 ml olie over. Verhit dit opnieuw en roerbak de gember hierin 1 min. Doe de biefstuk weer in de wok met de lente uitjes en de chilipepers en roerbak alles nog eens 2 min. Giet de marinade en saus erbij en roerbak het nog 1 min tot het goed warm is. Serveer hier witte rijst bij.