Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Kogelbiefstuk met chilipepers

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

500 gram Biefstuk
2 eetl. Sojasaus
1 eetl. Aardappelmeel
3 eetl. Plantaardige olie

De saus:
3 eetl. Arachideolie
2 eetl. Sojasaus
1 eetl. Maizena
3 eetl. Rijstwijn
3 eetl. Oestersaus
2 cm Gember (fijn gehakt)
2 stuks Lente uitje (fijn gehakt)
5 stuks Rode chilipepers (in dunne reepjes)

Bereidingswijze

Snijd de biefstuk in dunne reepjes, meng voor de marinade 2 eetl. sojasaus, aardappelmeel en 3 eetl. plantaardige olie. Doe hier de biefstuk reepjes bij en roer het door elkaar, laat dit ongeveer 15 min. staan. Meng voor de saus de arachideolie, de sojasaus, maïzena, rijstwijn, oestersaus en 3 eetl. water in een schaal. Zet de schaal apart. Verhit de resterende plantaardige olie (5 dl) in een wok en bak de biefstuk 1 minuut. Haal de biefstuk even uit de wok, houd hem onder tussen warm. Giet alles af, maar houd ongeveer 75 ml olie over. Verhit dit opnieuw en roerbak de gember hierin 1 min. Doe de biefstuk weer in de wok met de lente uitjes en de chilipepers en roerbak alles nog eens 2 min. Giet de marinade en saus erbij en roerbak het nog 1 min tot het goed warm is. Serveer hier witte rijst bij.

Bekijk al onze hoofdgerechten

Recepten Sluiten