Vanaf 4 persoon(en)
4 x 125 gr. kabeljauwfilets
4 x plakken parmaham
Olijfolie
Voor de kruidenmix:
4 eetl. bladpeterselie
2 x ansjovisfilet uit de olie
1 x knoflookteen
1 eetl. thijmblaadjes
1 eetl. oregano
3 eetl. paneermeel
Spaghetti van courgette:
1 x courgette
1 x knoflookteen
2 x sjalot
Olijfolie
Garnering:
Mini trostomaatjes
Basilicum
Meng de ingrediënten van de kruidenmix met een staafmixer. Verdeel de kruidenmix over de moten kabeljauwfilet. Leg hier de plakjes parmaham op en bak de kabeljauw op de hamkant krokant in de olijfolie. Haal de courgette in de lengte over de mandoline, zodat er dunnen reepjes (spaghetti) ontstaan. Verwarm vervolgens een scheut olijfolie. Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. Bak de lange repen van courgette, gesnipperde sjalot en knoflook in 2 minuten gaar. Verdeel de spaghetti over 4 borgen met behulp van een vork. Leg hier de krokant en gaar gebakken vis op. Garneer met wat trostomaat en basilicumblaadjes.