Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.
Recepten Sluiten

Kabeljauw met een krokantje van parmaham

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

4 x 125 gr. kabeljauwfilets

4 x plakken parmaham

Olijfolie



Voor de kruidenmix:

4 eetl. bladpeterselie

2 x ansjovisfilet uit de olie

1 x knoflookteen

1 eetl. thijmblaadjes

1 eetl. oregano

3 eetl. paneermeel



Spaghetti van courgette:

1 x courgette

1 x knoflookteen

2 x sjalot

Olijfolie



Garnering:

Mini trostomaatjes

Basilicum

Bereidingswijze

Meng de ingrediënten van de kruidenmix met een staafmixer. Verdeel de kruidenmix over de moten kabeljauwfilet. Leg hier de plakjes parmaham op en bak de kabeljauw op de hamkant krokant in de olijfolie. Haal de courgette in de lengte over de mandoline, zodat er dunnen reepjes (spaghetti) ontstaan. Verwarm vervolgens een scheut olijfolie. Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. Bak de lange repen van courgette, gesnipperde sjalot en knoflook in 2 minuten gaar. Verdeel de spaghetti over 4 borgen met behulp van een vork. Leg hier de krokant en gaar gebakken vis op. Garneer met wat trostomaat en basilicumblaadjes.

Bekijk al onze hoofdgerechten