Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina. Sluiten x

Passie voor... mooi vlees heerlijke gerechten ambachtelijke bereiding

Onze producten

In onze worstmakerij worden authentieke streekproducten op ambachtelijke wijze geproduceerd voor onze eigen slagerijen, voor onze catering- en barbecuetak en voor ons eigen restaurant. Daarnaast produceren wij allerhande vleeswaren voor supermarkten en groothandels. De prachtige producten van Runderkamp komen zo in heel Nederland op het bord van de klant terecht en daar zijn we met recht ontzettend trots op.

Grote diversiteit vleeswaren

Dagelijks wordt in onze eigen worstmakerij een grote diversiteit aan vleeswaren geproduceerd. Heerlijke hammen zoals bijvoorbeeld onze eigen Volendammer achterham, prachtige zoutwaren en een groot assortiment worsten (gegrild, gekookt, rauw en de enige echte leverworst). Daarnaast maken wij patés en salades in eigen keuken en bereiden hier complete maaltijden en smaakvolle sauzen.

Afname door groothandels

De kans dat je een stukje vlees van Runderkamp geproefd hebt is aanzienlijk. Onze prachtige producten worden geleverd aan verschillende vers-groothandels die onze vleeswaren leveren aan bijvoorbeeld de horeca. Van hotel tot restaurant, van lunchtent tot strandtent, in heel veel kwaliteitskeukens gebruikt men Runderkamps vleeswaren. Zo kan jouw broodje tijdens de lunch zomaar belegd zijn met versgesneden Volendammer ham van Runderkamp.

Ook in de supermarkt

Een aantal van onze unieke ambachtelijk geproduceerde vleeswaren liggen zelfs in supermarkten door het hele land. Deze zijn te herkennen aan het Runderkamp logo op de verpakking en zijn – uiteraard – gemaakt naar het aloude familierecept. Zo zorgen wij dat onze passie voor mooi vlees en lekker eten ook aan de ontbijttafels van heel Nederland tot uiting komt. Prachtig toch?

Enkele producten die we "buiten het derde klaphek" leveren:

* Volendammer ham: Deze ham heeft zijn aantrekkelijke naam te danken omdat hij op de zelfde manier gerookt wordt als paling. Volendammer ham die van het Nederlands landvarken komt, krijgt eerst een pekel bad en wordt daarna met de hand opgebonden om vervolgens op traditionele manier gerookt te worden.

* Runder pastrami: Ons runderras graast op de gronden van de Belgische Ardennen in West Vlaanderen. Omdat wij op zoek waren naar donkerrood vlees, kwamen wij tot een kruising tussen het Maas, Rijn, IJselrund en een Belgische blauw. De pastrami wordt uitgesneden van de puntborst en later gezouten, opgebonden, gerookt en vervolgens pittig gekruid met nog een langzame nagaring.

* Kalfs pastrami: Wij houden van kalveren die wit tot licht rosé zijn, maar ook doorregen en dat is een teken van kwaliteit. Daar herken je een kalf aan dat alleen gevoed wordt met melk. Van onze kalveren gebruiken wij het liefst het borstgedeelte voor de pastrami. Na het uitsnijden worden ze gepekeld, gerookt en met een licht pittige kruiden mélange gekruid en langzaam nagegaard.

* Cornedbeef: Is een recept die van generatie op generatie over is gegaan. Wij gebruiken het vlees dat van het bot komt, hier zit veel smaak aan.  Vervolgens snijden wij alles aan blokjes en garen het vlees sous-vide in bouillon. Na 24 uur voegen wij hier onze eigen kruiden aan toe en vullen deze in de gewenste vorm.

* Volendammer Leverworst (meerdere varianten) Dit recept gaat al mee vanaf het eerste begin en is ook nog steeds de pijler van nu binnen ons bedrijf.  Een echte Volendammer leverworst is anders omdat Volendammmers veel pittiger eten dan het landelijk gemiddelde. Een groot aandeel van deze smakelijke worst, is de verse lever die wij voor deze wereldberoemde (in Volendam) leverworst gebruiken. Toen wij de worst op een strenge winterdag maakten, kwamen wij erachter dat hij zacht bleef. Gelatine in de worst was niet genoeg verhit en hierdoor bleef hij zacht. Het bleek dat deze variant nóg smaakvoller en smeuïger was en is tot op heden zelfs geliefder dan de stevige variant.