Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Gezonde ovenschotel met zoete aardappel en gehakt

Vanaf 2 persoon(en)

Ingredienten

250 gram Sperziebonen
400 gram Zoete aardappels
1 teen Knoflook
200 gram Gehakt
1 tl Tijm
1 tl Oregano
200 gram Tomatenblokjes
70 gram Tomatenpuree
1 eetl. Gedroogde basilicum
1 Ui
Geraspte kaas
Snufje zout en peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappels en snijd ze in vieren. Kook ze circa 15 minuten met wat zout. Giet vervolgens het water af en bewaar een klein beetje kookvocht. Stamp de aardappels met het kookvocht tot puree en breng het geheel op smaak met zout en peper. Schep de zoete aardappel stamp in een ovenschotel. Bak het gehakt, ui, knoflook, tijm, oregano, tomatenblokjes, tomatenpuree en sperziebonen. Verdeel deze over de aardappelstamp en strooi er wat kaas over. Verlaag de temperatuur van de oven naar 175 graden en zet de schotel hier nog 15 minuten in.

Bekijk al onze hoofdgerechten

Recepten Sluiten