Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Biefstukreepjes met aardappelschijfjes en Westmalle Trappist dubbel

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

400 gr. biefstuk (liefst France Limousin of Charolais)
2 x grote aardappelen
1 x teentje knoflook
2 eetl. olijf- of zonnebloemolie
3 eetl. roomboter
½ x rode paprika
1 eetl. hoisinsaus (verkrijgbaar bij Chinese voedingswinkels)
6 eetl. runderbouillon
1 x lente ui
1 dl. Westmalle Trappist Dubbel (flesje van 33 cl)
Peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze

Teentje knoflook schillen. Buitenste blad van de lente ui verwijderen en in ringetjes snijden. Zaadlijst uit de rode paprika verwijderen en in blokjes snijden. Aardappelen schillen en niet te gaar koken. Af laten koelen en in plakjes snijden. Roomboter in een koekenpan verwarmen en de plakjes aardappel om en om lichtbruin bakken. Knoflook uit de knijper toevoegen, pan goed schudden en op smaak brengen met peper en zout. Biefstuk in dunne reepjes snijden. Olie in een wok verhitten en de plakjes biefstuk zo kort mogelijk roerbakken. Op smaak brengen met peper en zout, uit de wok halen en warm houden. In het achtergebleven bakvocht de ringetjes lente ui en blokjes rode paprika in de wok doen. Roerbakken, bouillon, hoisinsaus en het bier toevoegen en al roerende 4 minuten goed verwarmen. Plakjes (lauwwarme) biefstuk op de plakjes aardappel leggen. Een lepeltje saus, blokjes rode paprika en ringetjes lente uit over de reepjes verdelen. Met gemengde sla serveren, vergezeld van een goed gekoeld glas Westmalle Trappist dubbel.

Bekijk al onze hoofdgerechten

Recepten Sluiten