Vanaf 4 persoon(en)
2 eetl. olijfolie
3 x sjalotjes (fijn gesneden)
3 x teentje knoflook (fijn)
200 gr. risotto rijst
200 ml. witte wijn
400 ml. groente bouillon
60 gr. Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
100 ml. room
100 gr. sugar snaps
100 gr. tuinbonen (gedopt)
150 gr. doperwten
1 x bosje peterselie
1 x teentje knoflook
2 dl. olijfolie
Neem een grote pan, verhit de olijfolie en bak de sjalotjes totdat ze glazig worden. Voeg de knoflook en de risotto rijst toe en roer 1 minuut door. Blus met de witte wijn en laat inkoken, blijf ondertussen goed roeren. Als dit helemaal verdampt is kun je beetje bij beetje de groentebouillon toevoegen. Maak de risotto af met de room en fijn geraspte Parmezaanse kaas. Breng eventueel op smaak met zout. Blancheer de sugar snaps, tuinbonen en doperwten in kokend water en breng op smaak met wat zout en peper. Maal de peterselie en de knoflook met de olijfolie in een blender of met de staafmixer. Verdeel de risotto over 4 borden, leg daar de groente op en bedruppel deze met de peterselie knoflook olie.