Vanaf 4 persoon(en)
2 eetl. Olijfolie
2 kg Mosselen
2 glazen Witte wijn
2 teen Knoflook (in de lengte doormidden gesneden)
6 takjes Tijm
1 x Rode peper (schuin gesneden)
1 Blikje Kokosmelk
1 Stengel Citroengras (in de lengte doormidden gesneden)
Garnering:
2 x Bosui (in ringen gesneden)
koriander
Spoel de mosselen goed af onder koud water. Doe deze in een grote pan met de wijn, knoflook, tijm en rode peper. Kook 3 tot 4 minuten totdat de mosselen opengaan. Haal de pan van het gas en giet het water over in een andere pan. Doe hier de rode peper, kokosmelk en het citroengras bij en kook deze onder voordurend roeren tot saus dikte. Giet dit weer over de mosselen en garneer met de bosui en de koriander. Serveer met een vers afgebakken stokbrood.