Vanaf 4 persoon(en)
500 gram Kogelbiefstuk
4 eetl. Zwarte sesam
2 eetl. Rundvleeskruiden (verkrijgbaar in onze winkels)
2 eetl Roomboter
1 pakje Rijstnoedels (zie achterzijde kooktijd)
Voor de marinade:
2 dl. Mirin (Japanse Kookwijn)
2 dl. Ketjap
2 dl. Witte wijnazijn
3 eetl. Suiker
1 teen Knoflook (geperst)
1/2 kleine Rode peper fijn gehakt
Rasp en sap van halve limoen
Bieslook voor garnering
Haal de biefstuk en de roomboter 15 minuten van te voren uit de koeling. Kruid de biefstuk met de rundvleeskruiden en rol daarna door de zwarte sesam. Verwarm een grote bakpan zeker een tot twee minuten voordat je er een grote klont boter in doet. Doe gelijk de biefstukken erbij en houd deze voortdurend in beweging. Na ongeveer 4 tot 5 minuten zal de biefstuk perfect zijn, beetje afhankelijk van de dikte en jouw smaak. Haal de biefstukken uit de pan en dek even af met folie. Maak ondertussen de marinade en kook de rijstnoedels zoals op de verpakking staat. Snijd de kogelbiefstuk in dunne plakjes en serveer met de rijstnoedels, marinade en garneer met de bieslook.
Lekker met een wokgroentenpakket, verkrijgbaar in onze winkels