Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Tonijn met een Thaise salsa en sesam mayonaise

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

Voor de salsa:
1 x Komkommer
1 x Mango
2 x Tomaat (zonder zaadlijsten)
1 x Ei
2 cm Gember (fijn)
2 eetl. Koriander
1 eetl. Bruine suiker
1 x Teentje knoflook
¼ x Rode peper

Voor de sesam mayonaise:
250 ml. Sesamolie
2 eetl. Geroosterde sesamzaadjes
1 x eidooier
1 x ei
1 theel. Mosterd
2 eetl. Citroensoep

4 x 175 gr. Tonijn
Peper en zout uit de molen
Sesam olie
Wakame
Frisée

Bereidingswijze

Snijd de komkommer, mango, tomaat, gember, koriander, knoflook en de peper zo fijn mogelijk en meng dit met het ei en de bruine suiker. Laat dit anderhalf uur marineren! Doe de ei, eidooier, mosterd, citroensap en de geroosterde sesamzaadjes bij elkaar en mix ongeveer 30 seconden met een keukenmachine of met een staafmixer. Voeg daarna druppelsgewijs de sesamolie al roerend toe. Verhit een pan met de sesamolie, peper en zout de tonijn steaks en bak deze in 4 minuten (medium). Garneer af met wakame en koriander en serveer dit met de salsa en wat frisée sla op smaak gebracht met de sesam mayonaise.

Bekijk al onze hoofdgerechten

Recepten Sluiten