Vanaf 4 persoon(en)
Voor de salsa:
1 x Komkommer
1 x Mango
2 x Tomaat (zonder zaadlijsten)
1 x Ei
2 cm Gember (fijn)
2 eetl. Koriander
1 eetl. Bruine suiker
1 x Teentje knoflook
¼ x Rode peper
Voor de sesam mayonaise:
250 ml. Sesamolie
2 eetl. Geroosterde sesamzaadjes
1 x eidooier
1 x ei
1 theel. Mosterd
2 eetl. Citroensoep
4 x 175 gr. Tonijn
Peper en zout uit de molen
Sesam olie
Wakame
Frisée
Snijd de komkommer, mango, tomaat, gember, koriander, knoflook en de peper zo fijn mogelijk en meng dit met het ei en de bruine suiker. Laat dit anderhalf uur marineren! Doe de ei, eidooier, mosterd, citroensap en de geroosterde sesamzaadjes bij elkaar en mix ongeveer 30 seconden met een keukenmachine of met een staafmixer. Voeg daarna druppelsgewijs de sesamolie al roerend toe. Verhit een pan met de sesamolie, peper en zout de tonijn steaks en bak deze in 4 minuten (medium). Garneer af met wakame en koriander en serveer dit met de salsa en wat frisée sla op smaak gebracht met de sesam mayonaise.