Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Tournedos van kalfsvlees met een jasje van Parmaham

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

500 gr. kalfsbiefstuk (2 repen van 10 cm lang)

125 gr. kippen dijenvlees gemalen (malen in keuken mixer)

2 eetl. tuinkruiden (mengen met de kip in mixer)

6 plak. Parmaham (of rauweham, Gandaham, bacon of spek)

1 x plastic huishoudfolie ongeveer een vierkante meter

Bereidingswijze

Verspreid de huishoudfolie over het keukenblad, schik daar de plakken parmaham op en gebruik ongeveer 2/3 van de plasticfolie. Leg de repen van de kalfsbiefstuk op de ham over de volledige breedte. Smeer daar een laagje gehakt over en rol deze stevig op tot een worst. Buitenkanten aandraaien en laat deze vleesrol (worst) een uur opstijven in de koelkast. Snijd schijven van ongeveer 2 ½ cm dikte. Braad deze om en om met het plastic folie (anders vallen ze uit elkaar) ongeveer 10 min op niet te hoog vuur. Verwijder het plastic en u heeft super mooie tournedos.

Bekijk al onze hoofdgerechten

Recepten Sluiten