Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Asperge met een zelfgemaakte Hollandaise saus

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

12 x Asperge (aa)
1 x Boullionblokje
1 eetl. Suiker

Voor de Hollandaisesaus:

1 dl. Water
1 dl. Azijn
8 stuks witte peperkorrels gemalen
50 gr. Sjalotjes (fijn gesn.)
150 gr. Eidooiers
600 gr. Geklaarde boter
½ x Citroen (het sap)
Zout en cayennepeper naar smaak

Bereidingswijze

Kook de asperges met het boullionblokje en de suiker 10 minuten en laat 10 tot 15 minuten staan met de deksel op de pan. Kook het water, azijn, witte peper, en sjalotjes tot de helft in. Zeef het vocht en laat even afkoelen tot zeker onder de 50 graden. Klop hier de eidooiers door en blijf kloppen. Vraag aan iemand of deze rustig aan de geklaarde boter door het mengsel kan gieten. Blijf kloppen en breng op smaak met het citroensap, zout en peper. Verdeel de asperges over 4 borden, leg er wat Volendammerham bij of een mooi stuk gerookte zalm (staat niet in de ingrediënten). Maak af met de Hollandaisesaus en eventueel wat gebrande amandel.

Bekijk al onze hoofdgerechten

Recepten Sluiten