Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Preischotel

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

750 gr. Aardappelschijfjes (voorgekookt)
200 ml. Ongezoete slagroom
2 x Eieren
500 gr. Gehakt
1 x Runderbouillon blokje
1 x ui (fijn gesnipperd)
500 gr. Prei (gesneden in ringen)
2 x Teentjes knoflook (fijn gehakt)
1 eetl. Kerriepoeder
Geraspte kaas
peper en zout uit de molen

Bereidingswijze

Verwarm een oven voor op 200 graden en bak ondertussen het gehakt rul. Voeg ui, prei en het runderbouillonblokje toe. Laatste minuut de knoflook en kerrie erbij. Breng de aardappelschijfjes op smaak met wat peper en zout. Vet een ovenschaal in en leg dakpansgewijs in de schaal. Meng de eieren met de room. Verdeel het prei gehaktmengsel over de schijfjes. Giet hier de room over en top af met de geraspte kaas. Zet 20 minuten in de oven op 175 graden.

Bekijk al onze hoofdgerechten

Recepten Sluiten