Vanaf 4 persoon(en)
8 stuks Asperges
2 stuks Kip bouillonblokje
1 eetl. Honing of gembersiroop
2 eetl. Sesamolie
Sesamzaadjes (gebakken)
200 gram Buikspek/speklap (in blokjes)
4 eetl. Sojasaus
2 eetl. Ketjap
1 bosje Koriander
Hoisinsaus
4 eetl. Hoisin
2 eetl. Zwarte bonensaus
4 eetl. Chilisaus
2 eetl. Kikkoman Sojasaus
2 eetl. Honing
Meng voor de saus alle ingrediënten goed door elkaar. Schep deze in mooie (en om geheel in de stijl te blijven) kleine oosterse schaaltjes. Schil de asperges en kook deze in de bouillon, honing en water in 10 minuten op hoog vuur. Doe het gas daarna uit en laat ze vervolgens nog 10 minuten zachtjes nageren met de deksel op de pan. Bak ondertussen de blokjes buikspek in 15 minuten gaar. Doe hier op het laatste moment de sojasaus en ketjap bij en laat onder voordurend roeren inkoken. Giet de asperges af en breng op smaak met sesamolie. Draai vervolgens de helft van de asperges in de gebakken sesamzaadjes en leg deze op een bord. Maak de borden verder op met de gebakken spekblokjes, de saus en garneer het geheel met wat koriander.