Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Heilbot gepocheerd

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

4 grote stukken Heilbot (of andere witvis)
1 liter Room
8 takjes Tijm
4 blaadjes Laurier
Witte peper en zout
300 ml. Visfumet (sterke visbouillon)

Bereidingswijze

Zout de stukken visfilet. Breng de room met de tijm, laurier, peper en zout en visfumet aan de kook. Leg de stukken vis voorzichtig in de room. Hou de room tegen de kook (niet volop laten koken). Pocheer de vis zachtjes in ± 5 minuten gaar. Als je een kernthermometer gebruikt moet deze vis in de kern 65 graden bereiken. Serveer de vis met pasta of asperges en gebruik de room als saus.

Bekijk al onze hoofdgerechten

Recepten Sluiten