1 kilo luxe mager rundvlees
750 gram uien
4 teentjes knoflook
2 rode spaanse pepers
3 eetlepels olie
1 eetlepel bloem
1 theelepel gedroogde koriander (ketoembar)
1 eetlepel kerriepoeder (afgestreken)
50 ml ketjap
3 kruidnagels
2 eetlepels azijn
1 eetlepel bruine basterdsuiker
1 blad laurier
1 vleesbouillon tablet
peper en zout
Snijd het vlees in flinke dobbelstenen. Pel de uien en snipper deze grof. Pel en snipper de knoflook. Was de pepers, verwijder de zaadlijsten en pitjes en snij deze fijn. Verhit de olie en bak hierin in kleine porties het rundvlees snel rondom bruin. Kruid het vlees met zout en peper en haal het vervolgens uit de pan. Bak de uien en de knoflook hierin lichtbruin. Voeg de Spaanse peper, een lepel bloem, de ketoembar en kerriepoeder toe en bak even mee. Doe het vlees weer in de pan en bak het even goed door. Doe de ketjap, kruidnagels, azijn, basterdsuiker en laurierblad erbij en voeg zoveel water toe dat het vlees nog net niet onder staat. Verkruimel de vleesbouillontablet en voeg dit toe, laat alles 2,5 á 3 uur sudderen. Even proeven en voeg naar smaak eventueel nog wat zout, sambal of ketjap toe.
Deze stoofpot smaakt heerlijk met rijst en een komkommersalade.