Vanaf 4 persoon(en)
500 gr. Rundergehakt
40 gr. Paneermeel
1 x ei
2 eetl. Kebabkruidenmix
4 x tomaten(in plakjes)
houten spiezen
Sjalot in ringen gesneden
2 takjes koriander
Wat olijven in plakjes gesneden.
Yoghurtsaus:
1 x Sjalot
2 eetl. Koriandersnippers
Zout
1 Groene spaanse peper
3 dl. Yoghurt
Versgemalen peper
Meng het gehakt met de paneermeel, ei en de kruidenmix. Maak hier 8 gelijke ballen van en rol deze aan een houtenspies. Duw ze in een beetje plat. Snijd er wat tomaten bij verdeel de sjalotjes en de koriander over. Yoghurtsaus: Pel en snipper het sjalotje, halveer het pepertje, verwijder de zaadjes en snij het pepertje in smalle reepjes. Roer de sjalotsnippers, de peperreepjes en de koriander door de yoghurt en breng de saus op smaak met peper en zout.