Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Kebabspies met tomaat en sjalot

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

500 gr. Rundergehakt
40 gr. Paneermeel
1 x ei
2 eetl. Kebabkruidenmix
4 x tomaten(in plakjes)
houten spiezen
Sjalot in ringen gesneden
2 takjes koriander
Wat olijven in plakjes gesneden.

Yoghurtsaus:
1 x Sjalot
2 eetl. Koriandersnippers
Zout
1 Groene spaanse peper
3 dl. Yoghurt
Versgemalen peper

Bereidingswijze

Meng het gehakt met de paneermeel, ei en de kruidenmix. Maak hier 8 gelijke ballen van en rol deze aan een houtenspies. Duw ze in een beetje plat. Snijd er wat tomaten bij verdeel de sjalotjes en de koriander over. Yoghurtsaus: Pel en snipper het sjalotje, halveer het pepertje, verwijder de zaadjes en snij het pepertje in smalle reepjes. Roer de sjalotsnippers, de peperreepjes en de koriander door de yoghurt en breng de saus op smaak met peper en zout.

Bekijk al onze hoofdgerechten

Recepten Sluiten